Lekka selerowa przekąska

Ostatnio rozsmakowałam się w selerze naciowym. Pewnie każdy z nas widział w jakimś filmie scenę, jak to dziewczyny zagryzają smutki selerem maczanym w dipie lub o zgrozo (!) przechodzą na dietę i jedyne co mogą jeść na imprezie bez umiaru, to taki właśnie seler. Bo sam w smaku jest paskudny! Ale połączenie z lekkim sosem wydobywa z niego ten lekko magowy (magowy od maggi tudzież lubczyku) a może i magiczny smak. 




 Składniki: 

- seler naciowy 
- marchewka 
- jogurt naturalny ( u mnie zawsze grecki) 
- czosnek 
- świeży koperek 
- sól, pieprz 

 Seler i marchewkę kroimy na podłużne paski i zajadamy z dipem czosnkowym ( jogurt wymieszany z rozgniecionym czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem).

Wersja pdf do pobrania/druku:
Lekka selerowa przekąska.pdf

Komentarze

Prześlij komentarz