czwartek, 4 lipca 2013

Rukola z truskawkami i szynką

Rukola to zdecydowanie jedna z moich ulubionych roślin kapustowatych! Tak, tak to kapusta a nie sałata, jakby się pozornie mogło wydawać. Kapusta czy sałata, smakuje wybornie; mogę ją jeść na okrągło z ciągle nowymi dodatkami. Tym razem przedstawiam bardzo sezonową sałatkę z... truskawkami. 










Składniki:

- rukola
- truskawki przekrojone na pół
- szynka typu prosciutto, szwardzwaldzka, kumpiak itp. 
- ser typu feta
- oliwki
- sos balsamiczny
- olej lniany/oliwa 

Wszystkie składniki mieszamy, polewamy olejem i sosem balsamicznym. Można także dodać suszonych pomidorów. Smacznego! 



Wersja pdf do pobrania/druku:
Rukola z truskawkami i szynką.pdf


Truskawkowy zawrót głowy 2013 Owoce z sadu i dzialki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz