czwartek, 22 sierpnia 2013

Gruszka z serem i miodem

Spędziliśmy kiedyś tydzień we Włoszech w Ligurii u polsko-włoskiej pary naszych dobrych znajomych. Wyjazd był wielce udany choć pogoda jak na złość nie dopisywała. Było wyjątkowo zimno jak na obecną porę roku. Poznaliśmy za to trochę prawdziwej kuchni włoskiej, jako że codziennie nasz włoski gospodarz raczył nas lokalnymi specjałami. Zjedliśmy tam najlepszą pizzę na świecie w bardzo klimatycznej knajpce na morzem, do której sami nigdy byśmy nie trafili. Zaraziliśmy się miłością do rukoli, szynki prosciutto, włoskich serów i oczywiście makaronów. A cała kulinarna przygoda zaczęła się od niewinnie wyglądającej gruszki z serem i miodem...




Składniki:

- gruszka
- ser długodojrzewający np. Stary Olęder; parmezan
- miód

Gruszkę obieramy, wykrawamy środek i kroimy na plastry, podajemy z plasterkami sera i odrobiną miodu. Doznanie smakowe jest niesamowite. Dla mnie przekąska idealna...




Wersja pdf do pobrania/druku:
Gruszka z serem i miodem.pdf



Miodowy miesiąc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz