poniedziałek, 3 lutego 2014

Szybka sałatka z tuńczykiem (na obiad?)

Tego typu dania, to moje zboczenie kulinarne, które pozostało mi po mieszkaniu przez kilka lat w akademiku. Wtedy jadłam bardzo różne kombinacje składników, nie zawsze udane... Zasada była prosta: miało być tanio, szybko i pożywnie. Stąd pomysł na tę sałatkę, łezka się w oku kręci...







Składniki:

- puszka tuńczyka w oleju (razem z olejem)
- puszka kukurydzy
- 2-3 ogórki kiszone
- 2 woreczki ryżu
- czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawa tzatziki, sól, pieprz

Ryż gotujemy, ogórki kroimy w kostkę, mieszamy z ryżem, tuńczykiem, olejem z puszki, kukurydzą i przyprawami. Podgrzewamy lub jemy na zimno.







Wersja pdf do pobrania/druku:
Szybka sałatka z tuńczykiem.pdf

3 komentarze: