poniedziałek, 2 czerwca 2014

Boczniaki z garam masala

Garam masala to niezwykle aromatyczna mieszanka przypraw, chyba najczęściej wykorzystywana  do przyprawiania kurczaka.
Ja użyłam jej do boczniaków i powstała bardzo smaczna potrawka.








Składniki:

- 500 g boczniaków
- kilka pieczarek (można pominąć)
- 20 g garam masala
- 3 ząbki czosnku
- 1,5 cm świeżego imbiru
- 1/2 szklanki wody
- kilka suszonych pomidorów
- 3 łyżki jogurtu greckiego/śmietany
- łyżka masła
- szczypta soli


Boczniaki myjemy, kroimy i podsmażamy na maśle (nie za długo), grzyby puszczą wodę. Dodajemy posiekany czosnek i starty imbir oraz suszone pomidory. Podlewamy wodą i dodajemy garam masala. Dusimy przez chwilę. Mieszamy z jogurtem, jeśli potrzeba, doprawiamy solą. Podajemy z keksem śmietany i np. z kaszą jaglaną. 














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz