W parne niedzielne popołudnie nikomu nie chciało się stać przy garach i gotować obiadu. I tak powstała ta sałatka...z lenistwa i prawie pustej lodówki...ostatni pomidor, niecały ogórek, kilka pieczarek, resztka sera i kilka suszonych pomidorów... i wyszło pysznie i zdrowo.
Składniki (4 porcje):
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy na parze. Surowe
pieczarki i ogórka kroimy na plasterki, pomidora na kawałki. Ser żółty
na małe kawałeczki. W misce mieszamy ziemniaki z warzywami, dodajemy
ser, orzeszki ziemne, sezam, czarnuszkę i zioła wedle uznania. Polewamy oliwą i
octem. Mieszamy i od razu podajemy.
Składniki (4 porcje):
- 1kg młodych ziemniaków
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka szklarniowego
- kilka suszonych pomidorów w oleju
- kilka pieczarek
- 3 plasterki słonego dlugodojrzewającego sera (użyłam mahon menorca)
- garść orzeszków ziemnych solonych,
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka szklarniowego
- kilka suszonych pomidorów w oleju
- kilka pieczarek
- 3 plasterki słonego dlugodojrzewającego sera (użyłam mahon menorca)
- garść orzeszków ziemnych solonych,
- 3 łyżki sezamu,
- 3 łyżki czarnuszki,
- czosnek niedźwiedzi, mięta, koperek, szczypiorek
- do polania kilka łyżek oliwy, odrobina octu np. ryżowy, jabłkowy itp.
- do polania kilka łyżek oliwy, odrobina octu np. ryżowy, jabłkowy itp.
Komentarze
Prześlij komentarz