Przygotowując tempeh w glazurze, odkryłam jak dobry jest sam tempeh usmażony w mące z cieciorki. Po prostu! Tylko 4 składniki, a jakie to dobre! Mąka z cieciorki robi całą robotę, więc nie warto zamieniać jej na inną.
Składniki:
- 1 tempeh marynowany
- mąka z cieciorki - około 2 łyżki
- olej
- sól
Tempeh pokroić w kostkę, wrzucić do woreczka, dołożyć około 2 łyżki mąki z cieciorki, zamknąć i energicznie potrząsać aż mąka obtoczy wszystkie kawałki. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju, wykładać tempeh i smażyć z każdej strony na rumiano. Na koniec posolić i odłożyć na ręcznik papierowy. Podawać zamiast mięsa z kaszą, ziemniakami, ryżem lub po prostu jako przekąska.
Komentarze
Prześlij komentarz