Zupa wiosenna "na bogato"

Bardzo pożywna, bogata w składniki zupa wiosenna z porcją chudego mięsa.












Składniki (na 6 porcji):

- 2 sztuki kopru włoskiego (fenkułu)
- 2 sztuki kalarepy
- włoszczyzna (1 marchew, 1 pietruszka, liść kapusty, mały kawałek selera)
- 3 ziemniaki
- 3 cebulki
- liście rzodkiewki
- 2 ząbki czosnku
- domowa kostka warzywna
- podwójna pierś z kurczaka
- 200 g zielonej soczewicy
- pęczek szczypiorku, koperku, natki pietruszki




Warzywa obieramy, z fenkułu wykrawamy głąby. Kroimy w kostkę włoszczyznę, ziemniaki, kalarepę, fenkuł i wraz z całym kawałkiem mięsa, kostką warzywną i soczewicą wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Cebulę, czosnek, liście rzodkiewki siekamy i zrumieniamy na patelni. Kiedy warzywa w garnku będą miękkie, dodajemy do nich zawartość patelni. Zabielamy śmietaną. Zieleninę siekamy, dodajemy na koniec do zupy. Podajemy z mięsem z zupy.




Wersja pdf do pobrania/druku:
Zupa wiosenna "na bogato".pdf

Komentarze

Prześlij komentarz