Spaghetti z pesto i tuńczykiem

Najprostsze potrawy są najlepsze. Nie wymagają wiele czasu i pracy w przygotowaniu a jedynie może lekkiej finezji w doborze składników. W takich łatwych ale jakże smacznych daniach specjalizuje się mój mąż. A co może być łatwe do przyrządzenia na tysiące sposobów? Makaron oczywiście. Zapraszam więc na spaghetti z pesto i tuńczykiem, obficie polane masłem...












Składniki ( na 4 porcje):

- paczka spaghetti
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- słoik czarnych oliwek
- suszone pomidory (1/2-1 słoik)
- słoik ulubionego pesto (użyłam bazyliowego)
- 1/3 masła (około 70g)
- sól, pieprz
- starty parmezan do posypania




Makaron gotujemy al dente, na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy makaron, mieszamy, następnie dodajemy pesto, kawałki tuńczyka, całe oliwki, pokrojone suszone pomidory i wszystko mieszamy. Chwilę jeszcze podgrzewamy i przekładamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem.





Wersja pdf do pobrania/druku:
Spaghetti z pesto i tuńczykiem.pdf

Komentarze

Prześlij komentarz