środa, 19 lutego 2014

Kasza jaglana z karmelizowaną marchwią i kurczakiem z zupy - potrawka

Mój sposób, jeden z wielu, na wykorzystanie resztek z obiadu, aby przygotować kolejny obiad. Mięso z zupy plus warzywa i łącznik w postaci kaszy, ryżu lub makaronu gwarantuje smaczną potrawkę. 









Składniki:

- marchew karmelizowana
- mięso z kurczaka z zupy obrane z kości
- szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki wody
- przyprawa do kurczaka Prymat
- sól, pieprz
- 2 -3 listki szałwii i mięty
- natka pietruszki

Kaszę zalewamy wodą, odrobinę solimy i gotujemy kilka minut do miękkości. Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na oliwie. Mieszamy kaszę z marchwią i kurczakiem. Doprawiamy solą, pieprzem, szałwią, miętą i pietruszką. 




Wersja pdf do pobrania/druku:






Zainspiruj się kaszą! II edycja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz